maandag, 17. augustus 2009 - 22:47

Drie mensen gewond bij schietpartij op woonwagencentrum

Hoorn

Bij een schietpartij op een woonwagencentrum in Hoorn zijn maandagavond drie mensen gewond geraakt.

Rond 17.50 uur kreeg de politie de melding dat er een schietincident had plaatsgevonden op het woonwagencentrum aan de Bobeldijkerweg. Er waren drie gewonden.

Toen agenten ter plaatse kwamen werd de verdachte aan hen overgedragen. Het gaat om een 39-jarige bewoner van het centrum. Hij was aan zijn hoofd gewond omdat hij na het lossen van twee schoten met een geweer was overmeesterd door de andere bewoners en daarbij klappen opliep..

De schoten hebben een 53-jarige bewoner in zijn borst geraakt en een 55-jarige man in zijn buik. Deze beide laatste mannen zijn vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. De 53-jarige man ligt daar op de intensive care maar is buiten levensgevaar. De 55-jarige man liep een lichte verwonding aan zijn heup op en mocht na behandeling naar huis.

De verdachte is behandeld in het ziekenhuis in Alkmaar en kon daarna worden overgebracht naar een politiecel. Hij wordt in verzekering gesteld in verband met het verdere onderzoek. De oorzaak van de ruzie is nog onbekend. Het wapen waarmee is geschoten werd door een bewoner aan de politie overgedragen. Daarbij ging ongewild een derde schot af dat niemand raakte. Het is in beslag genomen.

Een bewoner raakte zo geëmotioneerd dat hij last van zijn hart kreeg en naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hij mocht na onderzoek naar huis.
Provincie:
Tag(s):