dinsdag, 3. november 2009 - 14:32

Drie schepen botsen op Amsterdam-Rijnkanaal

Breukelen

Op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen zijn maandag 2 november drie lege binnenvaartschepen met elkaar in aanvaring gekomen. Twee schepen voeren bijna frontaal op elkaar en liepen flinke materiële schade op.

Het derde schip had lichte schade. Alle drie de schepen voeren na de aanvaring tegen de damwand van het kanaal. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de aanvaring.

Net na 21.00 uur voeren twee van de betrokken schepen in de richting Amsterdam. Het ene schip werd aan bakboord voorbijgelopen door het andere, toen uit tegenovergestelde richting een binnenvaarttanker naderde. Deze tanker en de oploper voeren bijna frontaal op elkaar. Na de aanvaring voer het opgelopen schip met zijn voorschip in de bakboordzijde van de oploper. Daarna voeren alle schepen nog tegen de damwand van het kanaal.

De tanker had behoorlijke schade aan het voorschip waaronder een scheur boven de waterlijn. Het schip meerde af in Maarssen. De beide andere schepen meerden in Breukelen af. Het opgelopen schip had lichte schade en kon zijn reis na Harderwijk voortzetten. De oploper had echter behoorlijke schade aan zijn voorschip en kon, net als de tanker, zijn reis niet voortzetten.
Provincie:
Tag(s):