dinsdag, 29. december 2009 - 10:40

Dronken man zonder rijbewijs geeft valse naam op

Ede

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 29 december 2009 omstreeks 00.15 uur een 19-jarige man uit Barneveld aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en gaf een valse naam op.

De man reed op de rijksweg A30 ter hoogte van Ede met een VW met aanhangwagen. Voor deze combinatie was een rijbewijs BE vereist. Aan de hand van het kenteken bleek dat de eigenaar van de auto een rijbewijs B had en de eigenaar van de aanhangwagen een rijbewijs BE. Reden voldoende voor een controle. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij de eigenaar van de aanhangwagen was en dus in het bezit was van een rijbewijs BE. De eigenaar van de auto had voor hem gereden, dus wat hem betreft was er niets aan de hand. In het kader van stoppen is blazen onderging de bestuurder nog wel even een blaastest. Hij blies een A.

De uitslag van de ademanalyse op het bureau leverde een uitslag op van 395 ug/l (0,9 promille). Nadat de verdachte op de consequenties was gewezen als beginnend bestuurder bij deze uitslag kwam de aap uit de mouw. Hij had de naam van zijn broer opgegeven en had zelf helemaal geen rijbewijs!
Provincie:
Tag(s):