maandag, 21. december 2009 - 10:53

Druk weekend voor Friese politie

De Friese politie heeft het zaterdagavond, zondag en maandochtend door slechte weersomstandigheden erg druk gehad. De wegen waren slecht begaanbaar door de vele sneeuwval en de harde wind. Vanaf zondagochtend 02.00 uur vonden er een kleine 30 eenzijdige aanrijdingen plaats. Bij een aanrijding in Drachten viel daarbij één gewonde.

Drie vrachtwagens kwamen in de problemen door het gladde wegdek, waardoor er gevaarlijke situaties ontstonden. Vooral in het zuidwesten van Fryslân was de overlast het grootst. De rijkswegen A6 en A7 waren zondagochtend slecht begaanbaar.

Elders in Fryslân kwamen enkele auto’s vast te zitten in sneeuwduinen, wat gevaarlijk situaties opleverde voor het overige verkeer. De strooidiensten van Rijkswaterstaat, Provincie en gemeenten probeerden de wegen constant schoon te houden. In de loop van zondagmiddag kwam het verkeer weer op gang.

Ook maandagochtend ondervond het verkeer nog veel overlast. De rijks- en de provinciale wegen waren redelijk begaanbaar, maar in vele steden en dorpen waren de wegen nog steeds slecht. In de ochtendspits deden zich 8 botsingen en slippartijen voor. Op de Afsluitdijk nabij Kornwederzand raakte daarbij één iemand gewond. Op de invalswegen naar Leeuwarden raakten, door nog onbekende oorzaak, enkele verkeerslichten defect. Ook hierdoor ontstond vertraging.
Provincie:
Tag(s):