donderdag, 17. december 2009 - 19:35

Drukte avondspits valt mee

Joure

De drukte tijdens de avondspits is meegevallen. Rond 17.00 uur stond er tijdens de donderdagavondspits minder dan 150 kilometer file, meldt de Verkeers Informatiedienst (VID).

De avondspits is in het noorden van Nederland en Brabant vroeg begonnen. De langste file stond op de A7 van knooppunt Zurich naar de Duitse grens, tussen het knooppunt Joure en Foxhol reed het verkeer in beide richtingen langzaam over bij elkaar 74 kilometer. Sneeuwval was hier de grote boosdoener. Ook op de A2 werd in beide richtingen stapvoets gereden tussen Eindhoven en Utrecht. De vertraging werd veroorzaakt door een ongeval eerder op de dag.

De files lijken mee te vallen, omdat weggebruikers waarschijnlijk voor de spits zijn vertrokken of hun vertrek juist hebben uitgesteld. Ook heeft de Randstad nog weinig last van het weer. Eerder werd verwacht dat de sneeuwgrens voor de avondspits al over het land zou trekken, maar dat gebeurt veel langzamer. De sneeuwbuien blijven als een omgekeerde C over Noord-Holland, het oosten en het zuiden van het land liggen.

Overigens stonden ook in de Randstad al vroeg enkele files. Ongevallen waren hiervan de oorzaak, zoals op de A2. De A6 werd afgesloten in verband met een ongeval met een vrachtwagen. Olie op het wegdek zorgde voor grote drukte in de regio Rijnmond. Op de A15 Rozenburg - Ridderkerk waren ter hoogte van Havens 4100-5200 twee afgesloten rijstroken.
Provincie:
Tag(s):