woensdag, 16. december 2009 - 12:02

DSB-lek niet te achterhalen

Wognum

De Rijksrecherche heeft niet kunnen achterhalen wie naar de media heeft gelekt over de wankele positie van DSB Bank en mogelijk op handen zijnde maatregelen. Dat heeft minister Bos (Financiën) woensdag in de Tweede Kamer gezegd, zo melden verschillende media.

In een weekeinde medio oktober spraken De Nederlandsche Bank, Bos en een bankenconsortium over een mogelijke redding van DSB. Vanaf zondagmiddag waren journalisten op de hoogte en op maandagochtend waren er publicaties in de media. Nadat er op maandag 12 oktober artikelen in de Volkskrant en Het Financieele Dagblad verschenen, raakte de aftakeling van de DSB Bank in een stroomversnelling. Volgens Dirk Scheringa was er gelekt bij Financiën en De Nederlandsche Bank.

Bos zegt dat dat niet hard te maken is. Volgens hem heeft de Rijksrecherche vastgesteld dat in het bewuste weekeinde meer dan vijfhonderd personen op de hoogte waren van de situatie of konden vermoeden wat er aan de hand was, onder wie tien mensen van het departement.

Bos heeft het rapport van de Rijksrecherche zelf nog niet gelezen. Wel zei hij te vermoeden dat er voor de officier van justitie geen aanknopingspunten zijn voor strafrechtelijke vervolging van personen.
De kwestie wordt deze week besproken in de Kamer.
Provincie:
Tag(s):