zondag, 1. maart 2009 - 16:43

Duel der middenmoters eindigt onbeslist

(Elfvoetbal) Feyenoord en Vitesse hebben in een matige wedstrijd in de Kuip een punt overgehouden aan hun onderlinge treffen (2-2). Voor de Arnhemmers scoorden Nicky Hofs en Dalibor Stevanovic, terwijl Georginio Wijnaldum en Roy Makaay de Rotterdamse goals voor hun rekening namen.

In de eerste helft was het spel eigenlijk niet om aan te zien; na de theepauze kregen de supporters een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Beide middenmoters schieten weinig op met de puntendeling. De play-offs voor Europees voetbal zijn voor beide clubs nagenoeg uit het zicht geraakt.

Eigenlijk gaat het seizoen nu als een nachtkaars uit voor zowel Feyenoord als Vitesse. Degradatievoetbal hoeven ze waarschijnlijk allebei niet meer te spelen, maar een Europees avontuur kunnen beide teams op hun buik schrijven.

Het duel begon zeer matig. Balbezit was een duur woord in de Kuip, waarbij vooral de verdediging van de Rotterdammers een slordige indruk maakte. Extra zuur voor de Rotterdammers was dat juist een ex-Feyenoorder de wedstrijd openbrak. De van Feyenoord gehuurde Nicky Hofs zette zich in de achttiende minuut achter een vrije trap en krulde de bal prachtig in de verre hoek: 0-1. De Arnhemmer vierde zijn treffer ingetogen, uit respect voor zijn voormalige werkgever.

De thuisclub wilde wel, maar omdat het tempo te laag was, creëerden de Rotterdammers te weinig kansen. Vlak voor rust maakte het elftal van interim-trainer Leon Vlemmings toch de gelijkmaker. Diego Biseswar gaf met links een schitterende voorzet tussen verdediging en keeper Piet Velthuizen, waar Wijnaldum bij de tweede paal klaar stond om de trekker over te halen: 1-1.

Na rust ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd. Feyenoord zette meer druk en Vitesse loerde vooral op de counter. De Rotterdammers waren wel wat beter, maar Makaay en Jon-Dahl Tomasson voetbalden onder hun niveau. Vandaar ook dat een spaarzame counter van het team van Theo Bos meteen in de 61ste minuut raak was. Een lange bal van achter werd breed gelegd op de borst door Lasse Nilsson en de meegelopen Stevanovic rondde met een prachtige streep uitmuntend af: 1-2.

Elf minuten later konden de Rotterdamse fans toch weer juichen. Een snel genomen vrije trap werd door de verder onzichtbare Makaay snel ingeschoten, onder doelman Velthuizen door: 2-2.

In het laatste kwart van de wedstrijd ging Feyenoord vol voor de winst. Invaller Michael Mols kreeg een uitstekende kans, maar Paul Verhaegh redde op miraculeuze wijze op de doellijn. In de laatste minuut kon Leroy Fer vanaf de zestien meter vrij uithalen en de winnende maken, maar de middenvelder faalde en schoot naast. Daardoor bleef het gelijke spel op het scorebord staan eindigde het duel in 2-2.