woensdag, 16. september 2009 - 16:49

Echtpaar Vollenhove omgekomen door schot- en steekwonden

Vollenhove

Bij de sectie op de stoffelijke overschotten van het echtpaar Vis uit Vollenhove zijn bij het 63-jarige mannelijke slachtoffer schotwonden en bij het 60-jarige vrouwelijke slachtoffer schot- en steekwonden aangetroffen. Deze verwondingen zijn de slachtoffers uiteindelijk fataal geworden. Dit heeft de politie woensdagmiddag laten weten.

Naar aanleiding van het onderzoek naar de dood, werd op zaterdag 12 september sectie op de stoffelijke overschotten van de slachtoffers verricht. Doel van deze sectie was onder andere om de doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden te kunnen vaststellen. Het onderzoek heeft geen nadere informatie omtrent het tijdstip van overlijden van de slachtoffers kunnen aantonen.

Landgoed Oldenhof
Uit verklaringen van getuigen is gebleken dat de slachtoffers op maandagochtend 7 september een bezoek hebben gebracht aan het Landgoed Oldenhof. De politie is op zoek naar getuigen die hen, eventueel in combinatie met een klein kind, hebben zien fietsen tussen 10.30 en 11.00 uur.

Auto’s op de Weyert
Ook zoekt de politie bestuurders en/of getuigen van verschillende personenauto’s die op de Weyert zijn gezien. Zo is er maandagavond 7 september rond 22.00 uur bijvoorbeeld een kleine personenauto ter hoogte van het huis gezien. Op dinsdagochtend is er in de buurt van de woning een Ford Escort (stationmodel) gezien.

Man in tuin
Op maandagavond rond 23.00 uur is een onbekende persoon lopend de Flevoweg over gestoken. De politie wil graag weten wie dit is geweest. Daarnaast is op dinsdagavond 8 september rond 19.00 uur een man in de tuin van de woning van de slachtoffers aan het werk gezien. De politie wil graag met mensen in contact komen die dit kunnen bevestigen en meer kunnen vertellen over deze persoon.

Ook wil de politie graag meer weten over de (dagelijkse) gewoonten en gebruiken van het echtpaar Vis. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van de rolluiken, het al dan niet dagelijks sluiten van gordijnen, het eventuele gebruik van de (buiten)verlichting en het parkeren van de auto. (voor of consequent in de garage).

Men kan informatie telefonisch doorgeven via 0800-6070 (gratis) en 0800-7000 (anoniem)

Tientallen tips
Het onderzoek is op dinsdagavond 15 september behandeld in een drietal televisieprogramma’s. Dit heeft tientallen tips en reacties opgeleverd. Over de inhoud van deze tips kan de politie geen mededelingen doen.
Provincie:
Tag(s):