vrijdag, 4. december 2009 - 6:43

“Een grote wens is in vervulling gegaan”

Tynaarlo

"Het is fantastisch om dit te kunnen doen. Ik weet gewoon dat we met dit gebaar heel veel mensen kunnen helpen om een bijzondere wens te vervullen in de laatste fase van hun leven. Voor ons was het dan ook geen ingewikkelde afweging voordat we besloten om deze ambulance ter beschikking te stellen aan de Stichting Ambiance Noord-Nederland.” Algemeen directeur Tjerk Hiddes van UMCG Ambulancezorg overhandigde donderdagmiddag 3 december in Tynaarlo de sleutels van een eigen Ambiance-ambulance aan voorzitter Vincent van de Ploeg van de Stichting Ambiance Noord-Nederland.

De vrijwilligers van de Stichting Ambiance kunnen nu met de eigen ambulance op ieder gewenst moment mensen die door ziekte in de laatste fase van hun leven verkeren, helpen met het vervullen van een bijzondere wens. Bijvoorbeeld toch naar die bruiloft kunnen van die kleindochter of toch nog een keer naar die plek waaraan je zulke bijzonderde herinneringen hebt, wat zonder hulp van de vrijwilligers met de ambulance van de Stichting Ambiance niet mogelijk zou zijn. De Stichting Ambiance Noord-Nederland doet haar werk in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De ambulance die nu voor de stichting beschikbaar is, heeft dienst gedaan in de Friese hoofdstad Leeuwarden en is voor de overdracht aan de stichting helemaal onder handen genomen door het vaste onderhoudsbedrijf van UMCG ambulancezorg, garage Buisman in Assen. “Hij kan in principe zo weer worden ingezet voor spoedvervoer’, zegt directeur Tjerk Hiddes. Het voertuig, dat is voorzien van optische en geluidsignalen, wordt uitsluitend bestuurd door ervaren ambulancechauffeurs met vakdiploma die als vrijwilliger bij de Stichting Ambiance zijn betrokken. De medische begeleiding is altijd in handen van een ervaren verpleegkundigde.

Voorzitter Vincent van de Ploeg van de Stichting Ambiance toonde zich zeer in zijn nopjes met het gulle gebaar van de kant van UMCG Ambulancezorg en was ook zeer verguld met de cheque die hij kreeg van Gerard Buisman van het gelijknamige garagebedrijf, waarmee het onderhoud van de ambulance voorlopig gedekt is. “Met deze eigen ambulance is voor ons een vurige wens in vervulling gegaan,” zegt Vincent van de Ploeg.
Provincie:
Tag(s):