vrijdag, 13. november 2009 - 20:49

Eerste Beursvloer Assen zet 192.000 euro om

Assen

De eerste Asser Beursvloer is een ongelooflijk succes geworden. Tijdens de beurs op 12 november zijn er 92 deals gesloten met een geschatte maatschappelijke waarde van 192.000 euro. “Een overweldigend succes dat al onze verwachtingen overtrof”, zegt Jan Kok namens de organisatie Assen voor Assen.

Meteen vanaf de gongslag door burgemeester Sicko Heldoorn gingen tientallen bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar aan de slag om na te gaan of er een match was te maken. In ruim negentig gevallen is dat gelukt. De matches werden gecoördineerd door zes hoekmannen en –vrouwen, veelal bekende Assenaren.Bedrijven als Univé, NAM en de Rabobank stonden in de rij bij maatschappelijke organisaties om menskracht en middelen aan te bieden. Ook het onderwijs liet zich niet onbetuigd: daar bleken perfecte matches mogelijk op het gebied van stages, gastlessen en excursies voor leerlingen bij bedrijven.

Dagblad van het Noorden bood een masterclass: ‘Hoe kom ik in de krant’ aan. Veel organisaties schreven zich daarvoor in. Ook de gemeente kwam met een praktisch aanbod voor maatschappelijke organisaties: een cursus hoe een organisatie subsidie kan aanvragen. Tennisvereniging ATV De Hertenkamp had de eerste match te pakken met ondernemer Paul Biemolt, die naar de buitenlift gaat kijken.

Een bijzondere rol werd weggelegd voor Univé/SUR. Dankzij hun aanbod om het bedrijfsrestaurant ter beschikking te stellen, inclusief de catering en andere faciliteiten kon deze bijeenkomst zo succesvol zijn.

Burgemeester Sicko Heldoorn sprak van een fantastische start om maatschappelijk betrokken ondernemen (mbo) een vaste plaats te geven in de Asser samenleving. Hij benadrukte dat mbo een continue proces is. Ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen hun vragen en aanbiedingen kwijt op de website www.assenvoorassen.nl.
Provincie:
Tag(s):