maandag, 31. augustus 2009 - 15:19

Eerste gratis schoolboeken uit gedeeld

Ridderkerk

Op het Farelcollege in Ridderkerk startte maandag 31 augustus het schooljaar. Staatssecretaris Van Bijsterveldt deelde er vanmorgen de eerste schoolboekenpakketten uit aan klas 2 van het vmbo.

Bijna 950.000 scholieren op ruim 650 scholen voor voortgezet onderwijs ontvangen dit jaar voor het eerst gratis schoolboeken. Ouders hoeven zelf geen schoolboeken meer te kopen. Hiermee is de invoering van de gratis schoolboeken een feit. Ruim 90% van de ouders is hierover (zeer) positief, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde peiling onder 500 ouders.

Vanaf dit schooljaar hoeven ouders voor het eerst zelf geen schoolboeken meer te kopen of te huren. De school is verantwoordelijk voor het gratis verstrekken van de schoolboeken. Ruim 90% van de ouders zegt positief te zijn over de maatregel omdat zij niet meer zélf hoeven te betalen voor de schoolboeken van hun kinderen.

Ouders met schoolgaande kinderen is ook gevraagd hoe tevreden zij zijn met de wijze waarop de school invulling geeft aan de invoering van de nieuwe regeling. Ruim twee derde (68%) van de ouders zegt hierover (zeer) tevreden te zijn. Slechts 3 procent is hierover minder tevreden.

Van Bijsterveldt: “Met de invoering van gratis schoolboeken slaan we een enorme slag in het verlagen van de schoolkosten voor ouders. Ik ben blij dat het gelukt is om gezinnen met schoolgaande kinderen flink tegemoet te komen.”
Provincie:
Tag(s):