maandag, 21. september 2009 - 15:00

Eerste paal Gezondheidscentrum Uithoorn de grond in

Uithoorn

Onder het toeziend oog van een grote groep mensen is afgelopen week de eerste paal geslagen van het gezondheidscentrum in Uithoorn. Burgemeester Groen van Uithoorn coachte als heimeester vertegenwoordigers van de huisartsen, de gemeente, Ziekenhuis Amstelland en de toekomstige huurders. Met vereende krachten is de eerste paal in de grond gezet.

De Gemeente Uithoorn, de huisartsen in Uithoorn en het ziekenhuis zijn verheugd en opgelucht dat de bouw nu eindelijk van start kan gaan. De heer Jacques Moors, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland, memoreerde de eerste gesprekken om te komen tot het Gezondheidscentrum. Die dateren al van zeven jaar geleden.

De heer Peter Karsman, manager van het Facilitaire Bedrijf, reageert blij en opgelucht. “Over een paar weken kunnen we beginnen met de heiwerkzaamheden, en we hopen het gebouw in het eerste kwartaal 2011 te kunnen openen”, aldus Karsman. “Zo goed als alle ruimtes in het centrum zijn inmiddels verhuurd. Naast de Uithoornse huisartsen zullen er diverse specialisten uit het ziekenhuis, fysiotherapie, een verloskundigenpraktijk, een laboratoriumvoorziening en diverse andere faciliteiten gevestigd worden. Ook is er voorzien in een apotheek.”

Gebouw en bereikbaarheid
Naast de uitstekende bereikbaarheid van het gebouw, komt er rondom het centrum ruime parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer is het centrum straks bereikbaar. Op de middenlange termijn komt er ook een bushalte.

De architect van het gebouw, Hans van Twillert, inspecteerde in het zonnetje het terrein. Hij nam actief deel aan het slaan van de eerste paal, de start van een groot project. “Na wat laatste aanpassingen, op basis van de inbreng van de welstandscommissie, is het ontwerp nu helemaal goedgekeurd”, zegt van Twillert, “ook dit gebouw zal ruimte en licht uitstralen, net als het gebouw van Ziekenhuis Amstelland.”

Met de realisatie van het Gezondheidscentrum in 2011 wil Ziekenhuis Amstelland haar ambities waarmaken om ook in de regio, dichtbij haar (potentiële) klanten aanwezig te zijn. De huisartsen in Uithoorn kunnen hun patiënten op een ruime en goed bereikbare locatie ontvangen en de mogelijkheid bieden om bij doorverwijzing het eerste onderzoek onder hetzelfde dak te ondergaan. Voor patiënten een hele verbetering omdat ze zo in één bezoek allerlei zaken kunnen regelen.
Provincie:
Tag(s):