zondag, 29. november 2009 - 13:46

Eerste scootmobieloefenbaan in Overijssel geopend

Deventer

Op vrijdag 27 november openden wethouder Margriet de Jager en voormalig wethouder Jos Fleskes de eerste openbare scootmobieloefenbaan van Overijssel. Scootmobielrijders kunnen er oefenen, zodat zij veilig en vol vertrouwen met situaties in het verkeer kunnen omgaan.

Met de oefenbaan is een grote wens van Deventer scootmobielrijders en belangenorganisaties in vervulling gegaan. In oktober startte de gemeente Deventer met de aanleg van de scootmobieloefenbaan in het prachtige Godebaldpark in Keizerslanden.

Deze biedt een uitdagend parcours met verschillende soorten wegdek, obstakels en moeilijke verkeerssituaties. Zo kunnen scootmobielrijders veilig oefenen en wennen aan hun (nieuwe) vervoersmiddelen. De baan heeft de naam ‘Jos Fleskes Scootmobieloefenbaan’ gekregen.

Speciale oefendagen
Tijdens speciale oefendagen geven deskundigen uitleg en kan men andere scootmobielrijders ontmoeten. Deze oefendagen worden door Veilig Verkeer Nederland en de belangenorganisaties georganiseerd. Naderhand kan er een kop koffie of thee gedronken worden in de Ridderhof, onderdeel van Woon- en zorgcentrum Humanitas. Meer informatie over de oefendagen vindt u op onderstaande website.

Toename gebruikers
Het aantal scootmobiel- en rolstoelgebruikers is de laatste jaren toegenomen en zal met de toenemende vergrijzing nog verder groeien. Gebruikers krijgen bij de aflevering van de scootmobiel instructie over het gebruik van het voertuig. Toch zijn er veel mensen die toch de scootmobiel weinig of niet gebruiken of niet genoeg hebben aan de eerste instructie. De nieuwe scootmobieloefenbaan brengt daar verandering in.

Kracht van de stad
De scootmobieloefenbaan is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen gemeente en de Werkgroep Scootmobieloefenbaan. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Gehandicaptenraad Deventer, de ANBO Deventer, de Samenwerkende Bonden van Ouderen (SBO), de Belangengroep Openbaar Vervoer Deventer (BOVD), de Deventer Stokvisrijders en een medewerker van zowel Humanitas als CIZ.
Provincie:
Tag(s):