vrijdag, 4. september 2009 - 8:21

Eerste volledig met LED verlichte industriepand

Etten-Leur

Het nieuwe industriepand van co-making en co-packing bedrijf Kompak in Etten-Leur wordt een wereldprimeur: het eerste industriepand ter wereld dat volledig wordt verlicht met hoogrendement ledlampen. Wat een besparing van 35.000,= euro per jaar aan energiekosten oplevert.

Zowel binnen als buiten zorgen meer dan 100.000 LEDS van het Helmondse bedrijf LedNed voor een duurzame en energiezuinige verlichting die niet alleen mooi, maar ook uiterst milieuvriendelijk is.

Kompak koos voor LedNed omdat dit bedrijf de enige ledfabrikant is met een KEMA CE keurmerk op haar hele productlijn.Door de inzet van ledverlichting bespaart Kompak jaarlijks circa 200.000 kWh aan stroom, wat gelijk staat aan een besparing van circa 135.000 kg CO2 uitstoot. Dat is vergelijkbaar met het zuiverende effect van ruim 6.600 volwassen bomen.

Het nieuwe industriepand van Kompak wordt gebouwd aan afslag 19 van de A58 bij Etten Leur en beslaat een totale oppervlakte van 10.000m2. Het pand is ontworpen door architectenbureau Best Architecten, die nauw samenwerkten met ledfabrikant LedNed aan het lichtplan om te zorgen dat de ledverlichting voldoet aan alle extra eisen die een industriële omgeving verlangen. Zo moet de ledverlichting bestand zijn tegen vuil, trillingen, warmte en andere uitdagingen die een industriële omgeving met zich meebrengt.

De opening van het nieuwe pand is in februari 2010.
Provincie:
Tag(s):