vrijdag, 21. augustus 2009 - 22:23

Eerstejaarsstudenten kiezen sex boven drank

Groningen

Nederlandse eerstejaarsstudenten zijn tijdens de introductieweken vooral uit op sex. Dat blijkt uit een poll van studentenwebsite Studenten.nl. De poll werd gehouden onder 2254 studenten. Opvallend is dat studenten nauwelijks nog interesse in drank blijken te hebben. Slechts 3% van de studenten gaf aan tijdens de introductieweken belang te hebben bij drank.

Daarmee was drank de minst populaire optie onder studenten. Vrienden maken (547 stemmen, 24%) en de stad leren kennen stonden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Zorgwekkend is dat 14% van alle studenten in Nederland aangeeft onveilige sex te hebben. Van studenten die in studentenhuizen wonen vrijt zelfs 28% onveilig. 43% van de studenten die in een studentenhuis wonen heeft ten minste drie keer in de week seks. De teller van het gemiddeld aantal partners staat op 8.

Aldus de gegevens uit een onderzoek van Kamerlink.nl in samenwerking met Condom-Anoniem.nl en Christine le Duc. Volgens Soa Aids Nederland heeft 43 procent van jongeren een soa test gedaan. Het voornaamste redenen was een nieuwe partner.
Categorie:
Tag(s):