dinsdag, 1. september 2009 - 10:17

Egenaar assurantiekantoor aangehouden voor fraude

Musselkanaal

Afgelopen donderdag is een 34-jarige man uit Musselkanaal aangehouden op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte. Tegen de verdachte, de eigenaar van een assurantiekantoor in Musselkanaal, werd twee keer aangifte gedaan.

In het eerste geval investeerde de verzekeringsman een groot geld bedrag voor een klant uit Leek in het buitenland (Zwitserland). Het geïnvesteerde geld bleek echter te zijn verdwenen. De politie verdenkt de man ervan dat hij bij de transactie valse documenten heeft gebruikt en vervolgens het geld zelf heeft ontvangen. De Leekster heeft via een civiele procedure beslag gelegd op de eigendommen van de verdachte.

In het tweede geval had de verdachte aan een klant uit Musselkanaal gevraagd of hij een geldbedrag van ongeveer 30.000 euro op de rekening van de betreffende klant mocht storten. De klant had hier echter geen toestemming voor gegeven. Hij vertrouwde de praktijken van de verzekeringsman niet en waarschuwde de politie. Een dag later ontdekte de Musselkanaalster dat een bank uit Amsterdam het geldbedrag van 32.500 euro toch op zijn rekening had gestort. De politie ging direct tot actie over, waarna de verdachte afgelopen donderdag werd ingerekend.

De politie ontdekte dat de 34-jarige voor de betreffende geldtransactie een valse handtekening onder het contract had gezet. De klant heeft het geldbedrag van 32.500 euro niet naar de rekening van de verzekeringsman overgemaakt. De politie vermoedt dat de klant in dat geval voor het betreffende geldbedrag zou zijn opgelicht. Het geld is al weer teruggestuurd naar de Amsterdamse bank. De verdachte zit nog vast.

De politie maakt proces-verbaal tegen de Musselkanaalster. Het onderzoek werd verricht door rechercheurs van de Noordelijke Recherche Eenheid met ondersteuning van de politie in Stadskanaal.
Provincie:
Tag(s):