zaterdag, 7. november 2009 - 16:08

Eindhovenaar zwaargewond bij overval huis

Eindhoven

De politie onderzoekt een gewelddadige overval in een woning aan de Eindhovense Lijmbeekstraat. Rechercheurs in witte pakken zijn al de hele nacht en dag bezig om de woning te onderzoeken.

Gisteravond werd rond 21.30uur aangebeld bij de woning. Toen er werd opengedaan, drongen twee gewapende daders de woning binnen. Daarbij verwondde zij een 25-jarige Eindhovenaar die op dat moment in de woning was. De 27-jarige bewoonster bleef ongedeerd. Het slachtoffer is met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens de politie is, voor zover bekend, zijn toestand stabiel. De daders waren vermomd en vroegen om geld.

Duidelijk is dat de politie vanwege het onderzoek nog weinig kwijt wil over de zaak. Zo wil de woordvoerder omwille van veiligheidsredenen niet zeggen naar welk ziekenhuis de man is overgebracht en ook niet wat de aard van de verwondingen is. Aanvankelijk werd het onderzoek stilgehouden voor de media. Dat zou er mee te maken hebben dat het onderzoeksteam aanvankelijk dacht dat het om een ruzie in de relationele sfeer zou gaan. Ook buurtbewoners zijn nog niet ingelicht en ondervraagd over het incident.

Volgens buurtbewoners zou het gaan om een drugspand, welke regelmatig werd bezocht.
Provincie:
Tag(s):