donderdag, 29. oktober 2009 - 9:06

El Hamdaoui: 'Ik voel me niet anders dan vorig seizoen

(ELF Voetbal) Tegen Spakenburg ging het bij Mounir El Hamdaoui opnieuw niet van een leien dakje. De AZ-spits maakte weliswaar de vijfde treffer, maar miste wel de nodige kansen en speelde slordig.

De vorm van afgelopen seizoen is voorlopig ver te zoeken, al ziet de Marokkaan dat zelf anders.

"Zulke dagen heb je ook. Je kunt niet altijd op je best zijn, dat is onmogelijk. Maar ik vind dat ik het ten opzichte van vorig seizoen niet slecht doe", liet hij aan ELF Voetbal weten. "Ik voel me ook niet anders dan vorig seizoen. Dat het met het team minder gaat, ja, dat weten wij als spelers ook. Dat het dan met jezelf wat minder gaat, is logisch. Ik doe gewoon mijn ding, blijf hard werken."

In het moeizaam gewonnen bekerduel met Spakenburg (5-2 n.v.) klonken er van de tribune regelmatig fluitconcerten als El Hamdaoui weer eens een bal verloor of een kans miste. Het doet hem naar eigen zeggen allemaal niets. "Dat hoor ik niet. Ik focus me volledig op de wedstrijd en hoor niet wat het publiek doet. Daar ben ik niet echt mee bezig."

El Hamdaoui zit daarentegen juist prima in zijn vel, zo zegt hij zelf. "Ik voel me perfect, heerlijk. Wat het publiek en de media allemaal zeggen; dat moeten zij weten. Daar ben ik niet echt mee bezig. En dat hoort ook bij het voetbal, daar moet je mee kunnen leven."

Maar juist dat bleek in het begin van het seizoen een probleem. Op trainingen liet de 25-jarige aanvaller zich wel eens onnodig gaan. Dat kwam hem op nogal wat kritiek te staan. "Dat gebeurt zo vaak. Op de training wordt scherp getraind, daar horen ook emoties bij. Als ik het dan net ben, dan wordt het vergroot. Maar dat is nu voorbij", aldus El Hamdaoui tegenover ELF Voetbal.
Categorie:
Tag(s):