maandag, 21. december 2009 - 22:23

Emmen heeft wereldrecord lampion lopen

Emmen

De gemeente Emmen, Dierenpark Emmen en Emmen Vlinderstad hebben maandagavond de grootste lampionnen-optocht ter wereld georganiseerd.

Wethouder mevrouw Thalens gaf het startschot waarna 3600 kinderen met hun lampion in een lange optocht door het centrum van Emmen trokken. Emmen heeft hiermee het oude record wat op 2204 lampions stond ruimschoots verbroken. Er was gekozen voor 21 december omdat het de kortste en donkerste dag van het jaar is. Ook begint op deze dag officieel de winter. Met de lichtjes van de lampionnen zorgen de kinderen voor licht in het duisternis. De optocht werd georganiseerd in het kader van het China Festival of Lights dat nog tot 10 januari 2010 in het Dierenpark Emmen plaatsvindt.

De optocht eindigd op het Marktplein. Hier was van alles te beleven, de Chinees versierde ijsbaan was extra lang open, de kerstman was er, een vuurspuwer en de Broez Brothers draaiden hun nieuwste hits. Verder waren er verkooppunten met poffertjes, warme chocolademelk, Chinese loempia’s en Glühwein voor de ouders. De avond werd afgesloten met spectaculair Chinees vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):