vrijdag, 25. september 2009 - 22:17

Emmense zeeleeuw verhuist naar Australië

Emmen

De Californische zeeleeuw Pepper, die in juni 2008 in Dierenpark Emmen is geboren, gaat a.s. zondagmiddag samen met zijn trainster Lia Oostingh met het vliegtuig naar Sydney. Op verzoek van Taronga Zoo gaat hij daar deel uitmaken van een mannengroep van deze zeeleeuwensoort.

Vooruitlopend op de reis heeft Pepper in Emmen heel wat trainingen doorlopen.

Eerst trainingen om hem te leren bij de verzorgers te komen en zijn flipper aan te bieden, zodat de dierenarts bloed af kan nemen. Dat is nodig voor de veeartsenijkundige verklaring over de gezondheid van het zeeleeuwtje. Vervolgens een training om er aan te wennen een poosje alleen te zijn. De reis zal hij ook zonder gezelschap van andere zeeleeuwen maken.

Op dit moment wordt Pepper geleerd om op commando de transportkist in te lopen. Nu kan hij er ook weer uitlopen, maar zondag zal de deur achter hem sluiten en pas in Australië weer opengaan. Omdat hij nu al regelmatig de kist in en uit is gelopen, is het een min of meer vertrouwde omgeving voor hem geworden. Dankzij alle trainingen zal het transport voor hem met minder stress gepaard gaan. Bovendien gaat zijn vaste trainster mee om Pepper zo nodig op zijn gemak te stellen.

In Emmen laat hij negen zeeleeuwen achter. Dat is een groepsgrootte waarmee de verzorgers heel goed een trainingsprogramma kunnen uitvoeren. Voor Pepper zou er op termijn geen plaats meer zijn in de groep, omdat er al twee mannetjeszeeleeuwen in Emmen zijn. Dankzij het verzoek van Taronga Zoo is er nu voor hem een prima onderdak in Australië gevonden. De training van de zeeleeuwen in Emmen gaat ook na Peppers vertrek gewoon door en is dagelijks voor bezoekers te zien.
Provincie:
Tag(s):