dinsdag, 1. september 2009 - 14:47

Enthousiaste reacties bij parcoursverkenning

Arnhem

In de ochtend straalde een fris zonnetje, toen Olympiër Marko Koers voor bijna 200 deelnemers de warming-up verzorgde voor een zeer geslaagde parcoursverkenning van de Bridge to Bridge.

Op zondag 30 augustus, precies twee weken voor het grootste hardloopevenement van Arnhem, gingen hardlopers van allerlei pluimage op pad voor de verkenning van het nieuwe parcours. Het parcours onderging dit jaar een aantal spectaculaire wijzigingen. De deelnemers aan de verkenning reageerden enthousiast.

Meest opvallende wijziging is de omdraaiing van het parcours. Voorheen liepen de deelnemers aan de Bridge to Bridge eerst over de Nelson Mandelabrug en om te eindigen via de John Frostbrug. Vanaf deze editie zal de John Frostbrug als eerste bevochten worden. Dat biedt de mogelijkheid om in de laatste kilometer een feestelijke Korenmarkt aan te doen. Daar was het de nieuwe organisatie van de Bridge to Bridge, Henk Bruggeman en Dick Leseman, om te doen.

"Wie in Eindhoven de marathon heeft gelopen, of heeft deelgenomen aan de Venloop kent het fenomeen: gedragen worden in de laatste moeilijke kilometer door een veelkoppig en feestelijk publiek,”weet Dick Leseman. “De Korenmarkt is het Stratumseind van Arnhem. We rekenen op een enthousiast publiek dat massaal toestroomt om de lopers een hart onder de riem te steken.” Op de Korenmarkt zal Guy Harris buiten op zijn piano verzoeknummers spelen, terwijl de hardlopers naar beneden denderen.

Het gevolg van de omkering van het parcours is dat de lopers op 13 september over de rijbaan van de John Frostbrug zullen lopen. Het fietspad, dat meestal gebruikt werd, is met de huidige aantallen lopers aan het begin van de race te smal. Ook het verkeer op de Drielsedijk wordt omgeleid om de lopers alle ruimte te bieden. De organisatie verwacht dat de wijzigingen zullen leiden tot snellere tijden op alle afstanden.

“Het parcours is uitermate geschikt voor persoonlijk records,” denkt Henk Bruggeman. De voordelige voorinschrijving sloot maandag 31 augustus. Geïnteresseerden kunnen gebruik maken van de zogenaamde verlengde voorinschrijving.

Op 12 en 13 september kan er nog ingeschreven worden in het Provinciehuis. Meer informatie is te vinden op www.bridgetobridge.nl.
Provincie:
Tag(s):