dinsdag, 10. november 2009 - 19:12

Erepenning voor levensreddende luchtmachters

Eindhoven

De sergeanten-majoors Theo Lancee en Wim Versteeg van de Groep Luchtmacht Reserve (GLR) hebben afgelopen weekend op het Air Operations Control Station (AOCS) in Nieuw Milligen de Erepenning Koninklijke Luchtmacht ontvangen voor levensreddende hulp bij een zwaar ongeval op de N2 bij Eindhoven op 4 augustus.

Daar waren een personenauto en een vrachtwagen betrokken bij een botsing. De reservemilitairen waren onderweg naar het oefenterrein Weerterheide en stuitten op het ongeval dat zich seconden eerder had voorgedaan. De 2 inzittenden van de personenauto waren gewond, waarvan 1 ernstig. Lancee en Versteeg parkeerden direct hun eigen voertuig en boden eerste hulp, in afwachting van de hulpdiensten.

Assistentie
Vanaf het moment dat de medische diensten arriveerden assisteerden de 2 militairen door het dragen van apparatuur, praten met getuigen en het regelen van het verkeer. Mede dankzij hen is erger letsel bij de slachtoffers voorkomen.

Onderscheiding
De Erepenning Koninklijke Luchtmacht werd ten overstaan van de troepen van GLR uitgereikt aan Lancee en Versteeg. Deze medaille is een waardering voor zeer bijzondere verrichtingen van luchtmachtpersoneel.
Provincie:
Tag(s):