donderdag, 12. november 2009 - 17:45

Ernstig auto-ongeluk betrokkenen Beagle-programma

Hilversum

Woensdagavond zijn in Argentinië vier personen van het programma Beagle, in het kielzog van Darwin betrokken geraakt bij een ernstig auto-ongeluk.

Een van de inzittenden is overleden. Het gaat om Petra Niegeman. Zij was op bezoek bij haar partner, geluidsman Charles Kersten, die niet zelf bij het ongeluk betrokken was.

Twee andere medewerkers van de Beagle zijn bij dit ongeluk zwaar gewond geraakt. Dit zijn scheepsarts Charles Boissevain en Jane Cameron, een historica van de Falklandeilanden, die aan boord van de Clipper Stad Amsterdam was gekomen om mee te werken aan een uitzending over Vuurlandse indianen. Zij liggen in een ziekenhuis in Trelew in Patagonië en verkeren in kritieke toestand. De vierde inzittende, radioverslaggever Marten Minkema, is met lichte verwondingen opgenomen.

De auto is in botsing gekomen met een vrachtwagen. De toedracht van het ongeluk is nog onbekend. Het ongeluk gebeurde op zestig kilometer van Puerto Madryn, de havenstad waar de Clipper sinds enkele dagen ligt. De clipper Stad Amsterdam blijft voorlopig in Argentinië. VPRO en rederij Clipper Stad Amsterdam hebben de opvang en ondersteuning in Puerto Madryn in gang gezet.

VPRO en de Rederij Clipper Stad Amsterdam, VRT, Teleac leven mee met de betrokkenen en hun familie, vrienden en collega's.
Provincie:
Tag(s):