maandag, 2. november 2009 - 12:04

Europees keurmerk voor duurzaam toerisme in Zeeland

Middelburg

Zeeland gaat als eerste provincie in Nederland een keurmerk in duurzaam toerisme voeren. De gemeente Schouwen-Duiveland is de eerste Zeeuwse gemeente die voor een zogenaamde ECO XXI Award gaat.

De officiële aftrap van het project is 12 november tijdens de Toeristische Ontmoetingsdag op Neeltje Jans.

ECO XXI is een project van de internationale organisatie FEE. Het project is opgezet om toeristisch recreatieve regio's te stimuleren duurzaam te ontwikkelen, zoals eerder in Portugal gebeurde. De provincie Zeeland gaat nu als eerste provincie in Nederland de kans benutten om het keurmerk te
ontvangen.

De gemeente Schouwen-Duiveland is de eerste gemeente die de uitdaging aangaat en daarbij steun krijgt van de Provincie. Twee andere gemeenten kunnen zich nog aanmelden om in aanmerking te komen voor het keurmerk. Zeeland kan hiermee als tweede provincie in Europa het keurmerk voeren en zich profileren als een schone, natuurlijke en duurzame vakantiebestemming.

Duurzaamheid is een actueel thema dat al op verschillende manieren invulling krijgt in Zeeland. Op toeristisch gebied hebben onder meer de programma's Quality Coast, Blauwe Vlag en de Green Key hierin al een bijdrage geleverd. Het project EXO XXI biedt de mogelijkheden om al deze programma's te combineren en zo te zorgen voor een duurzame ontwikkeling binnen een gehele regio.

Door het keurmerk wordt toeristisch Zeeland in Europa op de kaart gezet.
Provincie:
Tag(s):