dinsdag, 29. december 2009 - 16:18

Eva Hulscher bij Noordelijke militairen in Uruzgan

Regio

RTV Drenthe zendt op woensdag 6 januari een verslag uit van het bezoek dat RTV Noord-verslaggeefster Eva Hulscher tijdens de kerstdagen bracht aan de noordelijke militairen in Afghanistan. Zij bezocht Groningers en Drenten op de basis in Kandahar en op Kamp Holland.

Eva reisde mee in de kerstdelegatie van staatssecretaris Jack de Vries van Defensie en Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm naar Afghanistan. Dit jaar waren de regionale omroepen uitgenodigd om mee te gaan om een verslag te maken. Naast Eva Hulscher reisde ook RTV Oost-verslaggever Bart Kieft mee. Beide verslaggevers maakten naast de documentaires voor de eigen regionale omroep, ook bijdragen voor de andere regionale omroepen. RTV Drenthe zendt de documentaire van Hulscher op woensdag 6 januari uit onder de titel “Noorderlingen in Afghanistan”.

Eva Hulscher maakte in Afghanistan een aantal portretten van Drentse en Groninger militairen. Zo volgde ze Thijs uit het Groninger Scheemda die chauffeur is van het militaire voertuig Patria en ging ze met Bert uit het Drentse Lieveren onverwacht mee op een voetpatrouille door Tarin Kowt. Dat betekende niet alleen gevaar, maar ook tweeënhalf uur lopen en filmen met een vijftien kilo zwaar kogelvrijvest aan.
Provincie:
Tag(s):