dinsdag, 1. december 2009 - 13:26

Evo start BTW-opleiding

Den Haag

EVO krijgt jaarlijks meer dan duizend vragen van ondernemers over de BTW-regels voor goederenleveringen en diensten binnen en buiten de EU.

Aangezien er geen opleiding bestaat die (startende) financiële professionals een gedegen basiskennis bijbrengt op het gebied van BTW en Europese en internationale transacties, start EVO in maart 2010 met de opleiding ‘BTW in de praktijk.’

Door de verschillen per lidstaat zijn de BTW-regels voor grensoverschrijdende goederenleveringen en diensten erg ingewikkeld. En op 1 januari aanstaande worden de regels voor het terugvragen van buitenlandse BTW en grensoverschrijdende diensten ingrijpend veranderd. Omdat EVO deze veranderingen zag aankomen door eerdere contacten met beleidsmakers, heeft zij tijdig een praktijkgerichte opleiding op BTW-gebied opgezet.

Na afloop van de opleiding is de cursist zelfstandig in staat facturen correct te verwerken en op te stellen en op de juiste manier de BTW-aangifte, opgaaf ICL en CBS-enquête in te dienen. Maar de cursist krijgt ook diverse praktische vaardigheden bijgebracht zoals: ‘hoe stel je een bezwaarschrift op aan de Belastingdienst?’ Ook komen onderwerpen aan bod zoals aantonen nultarief bij ex Works leveringen, ABC-transacties, fiscale vertegenwoordiging voor de BTW, factuureisen en verschuldigdheid en aansprakelijkheid. Een zeer complete opleiding die voor iedere financiële professional die met buitenlandse transacties te maken heeft, een must is.

De opleiding bestaat uit tien lessen waarbij de laatste les is ingeruimd voor het examen en de uitreiking van de certificaten. De eerste cursus gaat op 9 maart 2010 van start en wordt in Utrecht gegeven. De lessen zijn steeds op een dinsdag van 17:30 uur tot 21:00 uur. De opleiding kost 1395 euro (ex. BTW) voor leden en 1595 euro voor niet leden.
Categorie:
Tag(s):