zondag, 8. november 2009 - 9:49

Explosie in woning met vuurwerk en patronen

Afferden

Vrijdagavond schrokken enkele inwoners van Afferden van twee harde knallen. Volgens getuigen leek het alsof er twee muren omvielen. ‘De explosies werden door vuurwerk of wapens veroorzaakt’, meldt de politie.

Ruiten gesprongen
Brandweer en politie kregen een melding vrijdagavond rond zes uur van een brand in een woning in Afferden. Zij gingen naar de opgegeven locatie waar een aantal mensen buiten de woning stonden en waar rook uit de woning kwam. Door de kracht van de explosie waren meerdere ruiten van de woning gesprongen.

Vuurwerk en patronen
Een 27-jarige man gaf aan dat de woning van hem was en dat hij de stroom zojuist had uitgeschakeld. Brandweerpersoneel betrad de woning om te kijken of het veilig was en trof vuurwerk aan. Agenten die daarna naar binnen gingen troffen tientallen patronen aan en meer vuurwerk op de grond van de woning. De 27-jarige man uit Afferden werd aangehouden in het kader van de wet op wapens en munitie.

Onderzoek
Forensisch onderzoekers hebben in de woning sporen- en technisch onderzoek verricht. Zaterdag overdag hebben agenten een buurtonderzoek gehouden. De politie onderzoekt de goederen die in de woning in beslag zijn genomen nog nader en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):