woensdag, 29. juli 2009 - 21:12

Extreme groei van cybercrime

Amsterdam

Het is een ramp voor een bedrijf wanneer hun website is gehacked. Zo’n twee jaar geleden gebeurde het nog maar zelden, maar nu het internet volwassen is is het scheer en inslag.

David Hut van Hosting.nl, een professioneel hostingsbedrijf in Haarlem, ziet een sterke toename. Vooral de laatste drie maanden ziet het bedrijf een explosie groei van het aantal gehackte sites van klanten. Met geautomatiseerde applicaties weten cybercriminelen lekken op te sporen en sites ‘plat’ te leggen, gegevens te misbruiken of virussen te verspreiden.

Voor de getroffen bedrijven, zoals webwinkels of nieuwssites die graag 24-uur per dag online willen zijn, is het een regelrechte ramp. Niet alleen dat bezoekers mogelijk afhaken, maar ook vaak een behoorlijke financiële strop. Professionele programmeurs bij de bedrijven in dienst staan ook steeds vaker met de handen in het haar en het duurt vaak dagen om alle lekken zo mogelijk te dichten.

Onlangs kwam McAfee nog met een rapport over de veilig internet naar buiten. Uit dat onderzoek blijkt dat de internetmaffia lucratiever is dan de wereldwijde drugshandel. Studenten aan universiteiten of zelfs jonge kinderen worden opgeleidt tot top- cybercriminelen die miljoenen binnenbrengen.

Volgens internetexperts is dit nog maar het begin van de ellende dat de wereld op het World Wide Web staat te wachten.
Categorie:
Tag(s):