maandag, 21. september 2009 - 20:38

F-16 ‘Fighting Falcon’ centraal bij uitgebreide opleidingen- en banenmarkt:

Lelystad

Carrières in de lucht voor het uitzoeken bij Aviodrome. Komend weekend is bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome een F-16 ‘Fighting Falcon’ van de Koninklijke Luchtmacht te bewonderen. De F-16 is het hart van een grote Luchtvaart en Reisindustrie beroepen- en opleidingenmarkt die bij de Aviodrome op de luchthaven Lelystad plaatsvindt op zaterdag 26 september a.s. Geïnteresseerden in een baan in het toerisme of in de luchtvaart kunnen op deze dag terecht voor alle informatie over hun toekomst.

De F-16 is ongetwijfeld de bekendste straaljager onder de ‘luchtvaartgroentjes’. Dit indrukwekkende voertuig zal het hele weekend aanwezig zijn bij de Aviodrome, waar het voor zowel reguliere bezoekers als de bezoekers van de beroepenmarkt te zien is. Toekomstige piloten kunnen hun hart ophalen en de F-16 zelfs van binnen bekijken.

Voor studenten, schoolverlaters en werkzoekenden is de beroepenmarkt een ideale plaats om te informeren naar de mogelijkheden van een toekomst in de luchtvaart. Veel studenten vragen zich af of in deze tijden van crisis de luchtvaartindustrie wel voor een goede werkgelegenheid kan zorgen. Deze en vele andere vragen worden door enthousiaste standhouders beantwoord. Aanwezig zijn onder andere de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine. Voor degenen die meer de richting van de reis- en toerisme-industrie op willen zijn luchtvaartmaatschappijen als KLM en Transavia aanwezig, die altijd op zoek zijn naar technici, stewards en stewardessen. Op het programma is verder de workshop ‘stressvolle situaties’ van Be Secure te vinden, en er worden diverse lezingen gegeven door onder andere werknemers en opleiders van de Luchtmacht en de Marine.

De Aviodrome geeft bezoekers van de beroepenmarkt de gelegenheid om een rondvlucht te maken in een gloednieuwe Gippsland GA8 Airvan van KammAir, voor slechts €35,-. De piloot geeft vooraf en tijdens deze vlucht een uitgebreide uitleg over de werking en eigenschappen van het vliegtuig. Een rondvlucht duurt ongeveer 20 minuten. Deze rondvluchten zijn uitsluitend voor de bezoekers van de beroepenmarkt beschikbaar en kunnen alleen ter plekke kunnen worden geboekt.
Provincie:
Tag(s):