woensdag, 29. juli 2009 - 21:18

Facelift voor Woldstrand Zeewolde

Zeewolde

Het Woldstrand in Zeewolde wordt heringericht. Er komen drie stranden voor drie doelgroepen: families, jongeren en surfers. De stranden worden met elkaar verbonden door de boardwalk, een kilometer lang betonnen wandelpad.

Het Woldstrand wordt zo een gebied waar zowel inwoners als bezoekers van Flevoland het hele jaar door kunnen recreëren. De herinrichting van het Woldstrand is mogelijk gemaakt mede dankzij een subsidie van de provincie Flevoland van bij 800.000 Euro.

Op het kinderstrand komen speelobjecten, zowel op het strand als aan de rand van het water. Voor het jongerenstrand wordt in het water een verdieping aangelegd in de vorm van een zwembad. Naast deze stranden met een specifieke functie komen er ook rustiger delen en wordt het strand uitgebreid. Dit gedeelte krijgt een natuurlijke uitstraling.
Op de dijk worden de huidige fiets- en wandelpaden verbeterd en worden uitzicht- en ontmoetingspunten aangelegd. Op het strand komt een permanente horecavoorziening met terras, openbare toiletten en douches. Het totale project beslaat een gebied van 29 hectare.

Gedeputeerde Andries Greiner: “Het Woldstrand wordt een plek met allure. De provincie is trots dat we hieraan kunnen bijdragen.” Dit omvangrijke project wordt nog dit jaar gerealiseerd. De totale kosten bedragen ruim anderhalf miljoen euro. De subsidie van de provincie Flevoland is afkomstig uit het programma provinciaal meerjarenprogramma (p-MJP). Daardoor kan gebruik worden gemaakt van het Europese fonds voor plattelandsontwikkeling. De gemeente Zeewolde draagt zelf de overige kosten bij.
Provincie:
Tag(s):