maandag, 20. juli 2009 - 22:12

FC Den Bosch wint van B-team PSV

(Elfvoetbal) PSV heeft de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch maandagavond verloren. Op het trainingscomplex van de eerstedivisionist ging een B-elftal van de Eindhovenaren met 2-1 onderuit.

De wedstrijd kwam pas na rust op gang. Daarvoor was er weinig reden tot opwinding geweest. Bij het eerste wapenfeit speelde Bas Roorda een schlemielige rol. De doelman van PSV nam een terugspeelbal aan, verloor zijn evenwicht, krabbelde op tijd op, maar probeerde vervolgens tussen twee Bosschenaren door te dribbelen. Niels Vorthoren zette een pootje dwars en had de bal in een leeg doel kunnen schieten, maar Roorda werkte de middenvelder tegen de grond: penalty. Fabio Caracciolo benutte het buitenkansje.

De 1-1 kwam van de voet van Jonathan Reis. De aanvaller van PSV werkte zich ook in dit duel weer een slag in de rondte, in tegenstelling tot onder meer zijn collega-aanvaller Danko Lazovic, die duidelijk minder geïnspireerd was. Reis legde dertien minuten voor tijd aan vanaf ruim twintig meter voor een vrije trap. Zijn inzet verdween snoeihard via de binnenkant van de paal achter de kansloze Brahim Zaari. Vijf minuten later was het echter alweer raak aan de overkant. Invaller Marvin van der Pluijm schoot knap diagonaal raak achter de ongelukkige Roorda: 2-1.