zondag, 29. november 2009 - 17:57

FC Groningen in slotminuten alsnog naast NEC

Groningen

(Elf Voetbal) FC Groningen heeft in de Euroborg gelijkgespeeld tegen NEC. Lange tijd keek de ploeg van Ron Jans tegen een achterstand aan, maar met een sterk slotoffensief veroverde de thuisploeg toch nog een punt: 2-2.

Het duel kende twee gezichten. FC Groningen begon fel en kwam al vroeg op voorsprong, waarna de manschappen van Ron Jans slordiger gingen spelen en het initiatief moesten overlaten aan de gasten. Die profiteerden daar eveneens snel van en kwamen na ruim een half uur op gelijke hoogte.

Het leek er in de eerste minuten niet op dat de thuisploeg een lastige wedstrijd tegemoet ging. Goran Lovre kopte na ruim vijf minuten op doel, waarna Michael Jansen uit de rebound van dichtbij tegen een verdediger schoot. Vlak daarvoor had Sepp de Roover al moeten afhaken. De rechtsback kwam ongelukkig terecht na een sliding van Saïdi Ntibazonkiza en moest worden vervangen door Mike Zonneveld. Nog geen twee minuten daarna was het alsnog 1-0. Spelmaker Lovre vond met een steekpass Tim Matavz in het strafschopgebied, waarna de jongeling alleen voor Gabor Babos rustig bleef en de bal binnenschoof. Na de aantrekkelijke openingsfase zakte het niveau echter al snel. FC Groningen werd wat nonchalanter, maar NEC kon er nog weinig van profiteren. In de fase die daarop volgde gaf FC Groningen het initiatief uit handen en kwamen de Nijmegenaren sterk terug. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Een hoekschop van Youssef El Akchaoui eindigde op het hoofd van de goed vrijgelopen Bjorn Vleminckx, die goed binnenknikte.

In de tweede helft moest NEC iets meer terug, maar bleef het bij vlagen gevaarlijk in de tegenstoot. Na 50 minuten kon Lorenzo Davids uit zo'n counter de tweede treffer maken, maar hij schoot net naast oog in ook met Brian van Loo.

Na een uur was er dan toch de voorsprong voor de gasten. John Goossens speelde Van Loo uit, maar werd vervolgens door de doelman neergelegd. El Akchaoui mocht een strafschop nemen en deed dat met veel precisie: 1-2. De Nijmegenaren hadden het overwicht, maar konden aanvallend weinig indruk maken. In de slotfase kwamen de Noorderlingen sterk terug. Twee minuten voor tijd werd het 2-2 na een goede actie van Gonzalo, die het strafschopgebied binnenkwam. Nicklas Pedersen kreeg de bal voor zijn voeten en maakte het goed af. Daarna volgde een spannende eindfase waarin beide teams over en weer voor de overwinning gingen. De grootste kans was voor Pedersen, die vanaf enkele meters slechts Babos raakte. Het mocht echter niet baten en dus bleef het bij een gelijkspel.
Categorie:
Tag(s):