zondag, 22. november 2009 - 13:51

FC Twente in slotfase terecht langs Vitesse

Enschede

(Elfvoetbal) FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse pas laat naar zich toe weten te trekken. In de eigen Grolsch Veste werden een hoop kansen gecreëerd, maar de ploeg van trainer Steve McClaren faalde meerdere malen in de afronding.

Bryan Ruiz schoot het enige doelpunt van de wedstrijd in de laatste tien minuten tegen de touwen. FC Twente zette vanaf het begin van het competitieduel gelijk druk op Vitesse. De Arnhemmers hadden de nodige moeite met het balbezit van de Tukkers. Al vroeg in de wedstrijd belandde een vrije trap van Kenneth Perez op de lat. Even later zag Miroslav Stoch zijn schot in het zijnet belanden.

Na zo'n twintig minuten was de eerste doelpoging van Vitesse een feit. Alexander Büttner schoot de bal hard op het doel van FC Twente, maar Sander Boschker redde knap op de inzet van de Nederlander. Kort daarop kreeg ook doelman Piet Velthuizen een doelpoging te verwerken. Perez schoot de bal recht in de handen van de Vitesse-keeper.

Na het schot van Perez kwam Vitesse steeds beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer Theo Bos deed haar best om het balbezitpercentage gelijk te trekken en creëerde daarbij een aantal kansen. De doelpogingen werden echter niet bekroond met een doelpunt. Ook FC Twente kwam voor de rust niet meer tot scoren.

In de tweede helft begon FC Twente opnieuw aanvallend. Blaise N'Kufo (foto) kwam al snel vrij te staan voor doelman Velthuizen, maar de Zwitser vergat te schieten. Na ruim een uur was het veldoverwicht van FC Twente weer duidelijk zichtbaar. De Tukkers creëerden kans op kans, maar de scherpte ontbrak bij spelers als Cheick Tioté, N'Kufo, Perez en Stam.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd alsnog gescoord door FC Twente. Een voorzet van Stam werd verlengd door Douglas, die de bal met het hoofd voor de voeten van Ruiz kon koppen. De aanvaller, die vrijdag terugkeerde uit Costa Rica, schoot de bal van dichtbij achter doelman Velthuizen. Het bleef bij die ene treffer.

Door de overwinning op Vitesse blijft FC Twente deze speelronde koploper van de Nederlandse competitie. De Tukkers gaan aan de leiding met 38 punten uit veertien wedstrijden. Vitesse staat elfde met veertien punten uit veertien duels.
Categorie:
Tag(s):