donderdag, 29. januari 2009 - 0:05

FC Twente snel klaar met ADO Den Haag

(Elfvoetbal) ADO Den Haag heeft FC Twente woensdagavond geen strobreed in de weg gelegd voor het bereiken van de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. De ploeg uit Enschede klaarde de klus binnen twintig minuten en liep daarna nog uit naar een 1-5 overwinning.

Blaise N'Kufo leidde de pijnlijke openingsfase van de Hagenaars in, die achterin zeer kwetsbaar bleken met de afwezigheid van Christiaan Kum (geschorst) en Timothy Derijck (geblesseerd). De spits kon ongehinderd binnenkoppen uit een voorzet van Kenneth Perez.

Nadat diezelfde N'Kufo de marge na twaalf minuten verdubbelde, was het Csaba Horvath, teruggekeerd bij ADO na een zweepslag, die de bal zomaar inleverde bij Kenneth Perez. De Deen vond op zijn beurt Romando Denneboom die vervolgens Boy Waterman kansloos liet: 0-3.

Richard Knopper hield de hoop op een mirakel levend door in minuut 43 iets terug te doen namens de thuisploeg, maar een foute uittrap van Waterman stelde opnieuw Denneboom in staat om er nog voor de rust 1-4 van te maken.

In het tweede bedrijf nam Twente wat gas terug, waardoor het leed voor ADO beperkt bleef tot een treffer van de ingevallen Youssouf Hersi. Namens ADO miste Yuri Cornelisse nog een strafschop. Sander Boschker redde zijn inzet. FC Twente voetbalde de wedstrijd vervolgens rustig uit en zag bij de loting na afloop De Graafschap als eerstvolgende tegenstander uit de koker rollen.