donderdag, 20. augustus 2009 - 22:49

FC Twente toont veerkracht tegen FC Qarabagh

(Elfvoetbal) FC Twente kan volgende week met een gerust hart de reis naar Azerbeidjan maken. De ploeg van trainer Steve McClaren toonde veerkracht tegen FC Qarabagh: 3-1.

De gasten kwamen door onoplettendheid in de Twente-defensie na tien minuten voetbal al op voorsprong door een treffer van Vugar Nadirov. De onverwachte tegentreffer betekende voor FC Twente dat het al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aanliep.

Het vloeiende spel, waar de Tukkers om bekend staan, kwam niet echt goed uit de verf. Maar als Twente de muur van tegenstander Qarabagh wist te slechten, was het ook meteen gevaarlijk.

Na een aantal kansen van onder andere Theo Janssen en Kenneth Perez, was het Bryan Ruiz die zeven minuten voor rust de verdiende gelijkmaker maakte.

Diezelfde Ruiz was in de tweede helft ook verantwoordelijk voor de 2-1. Na de bevrijdende voorsprong ging Twente op jacht naar meer doelpunten, maar alleen verdediger Douglas wist met een doeltreffende kopbal de score nog verder op te krikken.