zondag, 8. november 2009 - 20:02

FC Twente verstevigt koppositie na winst op Ajax

Enschede

FC Twente heeft zondag de competitietopper tegen Ajax met 1-0 gewonnen. Bryan Ruiz was de gevierde man aan de kant van de Tukkers. Hij kopte het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen.

Ajax staat nu zes punten achter de ploeg van trainer Steve McClaren.
Ajax zette vanaf het eerste fluitsignaal gelijk druk op het doel van FC Twente. De wedstrijd werd gecontroleerd en gedomineerd door de Amsterdammers, met hier en daar een kans voor de Tukkers. Luis Suarez bleek direct gevaarlijk met een schot op de lat en een puntertje in het zijnet. FC Twente moest het vooral hebben van vrije trappen en corners.

Na zo'n twintig minuten begon ook FC Twente de wedstrijd te controleren. Een vroege thuisgoal werd echter niet gescoord. FC Twente-spelers Wout Brama en Blaise N'Kufo eisten een strafschop van Pieter Vink, maar de arbiter wilde daar niets van weten. Ook een afstandschot van FC Twente-back Dwight Tiendalli kon niet voorkomen dat beide partijen met de brilstand op het bord gingen rusten.

Vlak na de rust opende FC Twente de score via Ruiz. Een vrije trap van Theo Janssen werd eenvoudig binnengekopt door de clubtopscorer van de Tukkers. Even later kopte N'Kufo de bal net naast het doel van Maarten Stekelenburg. Kort daarop werd een 'treffer' van Brama terecht geannuleerd.

Na de openingstreffer was het FC Twente dat de wedstrijd domineerde. Ajax zocht naar de gelijkmaker, maar de Tukkers hielden zich uitstekend staande gedurende de resterende minuten van het duel. Vooral in de slotfase zaten de supporters in de Grolsch Veste op het puntje van hun stoel, maar ook in de eindfase bleek de afronding niet voldoende. FC Twente staat nu zes punten los van Ajax. PSV staat tweede met twee punten achterstand op de ploeg van McClaren.