zaterdag, 1. augustus 2009 - 23:01

FC Utrecht boekt nipte uitzege bij RKC

(Elfvoetbal) Zonder zich al te veel in te spannen heeft FC Utrecht de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De Domstedelingen waren met 1-0 te sterk voor promovendus RKC Waalwijk.

Al snel nam Utrecht de leiding in Waalwijk. Het was nieuweling Ricky van Wolfswinkel (foto), deze zomer overgekomen van Vitesse, die al na drie minuten het net wist te vinden. De aanvaller schoof de bal beheerst achter doelman Jurgen Wevers.

RKC moest daarna komen, maar slaagde er niet in de defensie van Utrecht op enige manier te verontrusten. Voor de bezoekers ging nagenoeg hetzelfde op. De ploeg van trainer Ton du Chatinier wist eveneens geen doorbraak te forceren in de geel-blauwe muur.

Ook na rust bleef de amusementswaarde uiterst beperkt. RKC drong weliswaar wat meer aan, maar echte grote kansen leverden dat niet op. Fred Benschop en invaller Kevin Vink (kopbal) waren nog het meest dichtbij, maar Michel Vorm hield zijn doel schoon.

FC Utrecht kreeg in de slotfase nog twee kansjes, maar Van Wolfswinkel slaagde er niet in die te verzilveren.