donderdag, 24. december 2009 - 10:29

FC Volendam laaiend om boete in zaak Platje en Maynard

Volendam

(Elf Voetbal) Het bestuur van FC Volendam is woedend op de KNVB. Naar aanleiding van incidenten na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Omniworld kreeg de club een boete opgelegd van vijfduizend euro.

"Het gaat hier niet om het bedrag, maar om het principe", aldus voorzitter Henk Kras.

"In deze zaak is zo'n beetje iedereen vrijgesproken, maar wij als club worden veroordeeld omdat we het betaald voetbal in diskrediet hebben gebracht", vervolgt Kras zijn relaas in De Telegraaf. "Nu is de club bestraft, terwijl er geen bestuurslid of clubmanager bij het incident aanwezig was. Alleen staat dit wel in de politieverklaring en dat is pertinent onwaar. Terwijl er niets gemeld wordt over hoe Platje tijdens de wedstrijd en ook daarna door supporters zwaar werd beledigd en dat er bij onze spelersbus geen enkele beveiliging aanwezig was. Ook wordt gemakshalve vergeten, dat FC Volendam als club de laatste tien jaar twee keer de Fair Play Cup heeft gewonnen. Daarom heb ik hier geen goed woord voor over."

De Volendamse preses doelt op de ongeregeldheden bij de spelersbus, waarbij de Volendammers Kelvin Maynard en Melvin Platje door de politie werden gearresteerd na een vechtpartij met Omniworld-fan. Met name Platje zou daarvoor door deze supporters beledigd zijn.
Categorie:
Tag(s):