vrijdag, 11. december 2009 - 16:11

Feyenoord draait verlies van ruim 16 miljoen

Rotterdam

(Elfvoetbal) Feyenoord wil weg uit categorie 1 van de KNVB. En het liefst zo snel mogelijk. Vrijdagmiddag presenteert de Rotterdamse club een zogenaamd plan van aanpak, waarmee het wil laten zien hoe ze dat voor elkaar gaat krijgen.

Categorie 1 is de zwaarste categorie van de voetbalbond, waarin voetbalclubs plaatsnemen die hun financiën nog niet goed op orde hebben en hun uitgaven ook grotendeels moeten verantwoorden richting de voetbalbond. Een betaald voetbalorganisatie (bvo) mag slechts drie jaar deel uitmaken van de bewuste groep.

De lancering van het plan van aanpak zal een onderdeel zijn van de presentatie van de jaarcijfers over het vorige seizoen, die vanmiddag om 14.30 uur in de Fred Blankemeijerzaal (perscentrum) van Stadion De Kuip plaatsvindt. Feyenoord heeft een sportief rampjaar achter de rug en kampt met een fors miljoenentekort. De Stadionclub kende tevens al een rentedragende schuldenlast van 21 miljoen euro.

Ook voor het huidige seizoen kent Feyenoord nog een tekort op de begroting. De clubleiding hoopt die in de transfertermijn van januari deels weg te kunnen werken door een verwachte transfer van Jonathan de Guzman, terwijl ook een voortijdig afscheid van dure reservespelers als Kevin Hofland, Roy Makaay en Tim de Cler de club vanuit financieel oogpunt goed uit zou komen.

UPDATE: Tijdens de presentatie van de jaarcijfers is bekend gemaakt dat Feyenoord dit seizoen 16,8 miljoen euro verlies heeft gedraaid. De Rotterdamse club had nog een rentedragende schuld van 21 miljoen uitstaan.

Er kan maar één conclusie zijn: Feyenoord moet zo snel mogelijk spelers kwijtraken. Jonathan de Guzman staat op de nominatie om in de winterstop verkocht te worden. Aan het eind van dit seizoen hoopt Feyenoord de dure krachten Roy Makaay, Denny Landzaat, Tim de Cler en Kevin Hofland te slijten.
Categorie:
Tag(s):