maandag, 20. juli 2009 - 17:10

Feyenoord weer onder curatele

(Elfvoetbal) Feyenoord is door de KNVB weer teruggezet in categorie 1. Dat houdt in dat de club bij de licentiecommissie van de voetbalbond een plan van aanpak moet indienen hoe Feyenoord op termijn weer financieel gezond kan worden.

Volgens algemeen directeur Eric Gudde geeft de indeling in categorie 1 eens te meer aan dat de club nog een lange weg te gaan heeft voordat Feyenoord zich weer financieel gezond mag noemen. Volgens de directie is er echter geen reden tot nieuwe extra rigoureuze maatregelen, aangezien de club de maatregel van de licentiecommissie van de KNVB had zien aankomen.

Feyenoord belandde in 2006 ook al onder curatele. Toen duurde het iets meer dan een jaar voordat de club 'promoveerde' naar categorie 2. Gudde: "En ook deze keer zullen we binnen de gestelde termijnen weer in Categorie 2 terecht komen. Zaak is dan om door te pakken met de financiële gezondmaking, opdat we vervolgens structureel uit de eerste categorie blijven", zegt hij op de officiële website van Feyenoord.
Categorie:
Tag(s):