zondag, 27. september 2009 - 16:51

Feyenoord wint 'spookwedstrijd' zonder supporters in Breda

Breda

(Elfvoetbal) Eigen supporters of niet, Feyenoord pakte zondagmiddag drie belangrijke punten bij het altijd lastige NAC Breda: 0-2. Een goede loopactie van Jon Dahl Tomasson en solo van Leroy Fer waren voldoende.

De eerste helft verliep wat gezapig. Beide partijen moesten blijkbaar wennen aan deze halve spookwedstrijd. Voetballen zonder uitsupporters is toch niet leuk, zo bleek vanmiddag maar eens in de praktijk waarbij Feyenoord voor aanvang van de wedstrijd meldde tee spelen onder protest.

Politici pleiten wel eens voor duels met enkel alleen de thuisfans, maar je mist dan net even die extra sfeer en prikkelingen in het stadion. Daarom was het geen toeval dat de pot wat meer vuur kreeg toen na 35 minuten plotseling toch enkele honderden Feyenoord-fans zich onder flink kabaal meldden in het uitvak. Het thuispubliek reageerde meteen en de vlam sloeg over naar het duel.

Patrick Zwaanswijk verzond een prachtpass naar Edwin de Graaf en de middenvelder kwam in kansrijke positie. De middenvelder van NAC werd echter gestuit door doelman Rob van Dijk.

Even daarvoor had Feyenoord de beste kans van de wedstrijd gekregen via Diego Biseswar, maar keeper Jelle ten Rouwelaar pakte goed. Kort voor rust redde Kelvin Leerdam nog een kopbal van Zwaanswijk van de doellijn.

Op het moment dat NAC in de tweede helft gevaarlijker leek te worden, scoorde Feyenoord. Een goede loopactie en voorzet van de linkerkant van Jon Dahl Tomasson werden in de 63ste minuut door Andwélé Slory op waarde ingeschat. Ten Rouwelaar had geen antwoord op de prima, hoog ingeschoten bal: 0-1.

NAC kreeg nog een goede kans via Matthew Amoah in de 71ste minuut - en Denny Landzaat een terechte rode kaart na twee keer geel - , maar de Bredanaars waren vandaag ongelukkig in de afwerking. Feyenoord niet: Leroy Fer maakte er in de slotfase via een weergaloze solo 0-2 van.

Feyenoord pakte drie belangrijke punten in de strijd boven in de Eredivisie. Voetballend was het niet al te best wat de Rotterdammers lieten zien, maar dat kan met de volledige steun van het Legioen volgende week thuis tegen RKC weer helemaal anders zijn.