maandag, 9. november 2009 - 21:59

Fietsers zonder licht vanaf deze week doelwit politie

Meppel

De politie in Meppel en Westerveld treedt vanaf maandag streng op tegen fietsers die zonder verlichting rijden, overtreders kunnen rekenen op een boete.

Vanaf deze week week gaat de politie in de beide gemeenten extra letten op fietsers en bromfietsers die tijdens de duisternis zonder goede verlichting rijden. Overtreders kunnen rekenen op een boete. Voor fietsers begint die bij € 20,- ( tot 16 jaar € 10,-) en voor bromfietsers bij € 40,-, afhankelijk van de geconstateerde overtreding en de plaats van overtreding.

Nu het weer vroeg donker is en de weersomstandigheden verslechteren, is het fietsen met goede verlichting nog belangrijker dan het normaal al is. Niet alleen omdat je als fietser dan zelf beter zicht hebt op de weg, maar vooral ook om gezien te worden door andere weggebruikers. Voor een automobi list is het iedere keer weer ontzettend schrikken als plotseling een fietser voor de auto opduikt. Een ongeluk zit echt in een klein hoekje. Goede verlichting kan dit voorkomen.

De politie adviseert fietsers en bromfietsers de verlichting op hun voertuig nog eens goed te controleren. Ook het kopen (voor weinig geld) van losse lampjes die zo op de fiets geklikt kunnen worden is aan te bevelen. Deze lampjes zijn toegestaan mits ze niet knipperen. Dit loont, want niet alleen kan goed werkende verlichting ongelukken voorkomen, ook kan daardoor het geld van een fikse boete in eigen zak worden gehouden.
Provincie:
Tag(s):