vrijdag, 7. augustus 2009 - 20:02

Fietstocht met goed gevulde knapzak

Bedum

Op zaterdag 29 augustus 2009 zal er een prachtige fietstocht rondom Bedum worden gehouden, georganiseerd door de vrijwilligers van de VVV — Bedum. Een aantal VVV — vrijwilligers hebben een speciale Walfridus — fiets - arrangement uitgezet, waarbij er een tocht gemaakt kan worden van 20 en 40 kilometer.

De start van deze fietstochten is vanuit Hotel ’t Gemeentehuis in Bedum. Het arrangement houdt in dat de fietsers worden ontvangen met een kop koffie met Groninger koek en een routekaart ontvangen. Daarna worden de fietsers op pad gestuurd via de twee sterren ambachtelijk bakker Klaes Hoekstra, voor het in ontvangst nemen van een goed gevulde knapzak.

Hierna kan de route weer worden voortgezet. De fietstocht gaat ook via het prachtige gebied van Harssensbosch, waar het Groninger landschap een rondleiding zal geven. In Bedum is er de mogelijkheid om de monumentale Walfriduskerk te bezichtigen en eventueel de toren te beklimmen. Op verschillende momenten zal het orgel worden bespeeld, met muziek van folkloristische aard.
Provincie:
Tag(s):