vrijdag, 11. december 2009 - 12:12

Flesjes met bijtende substantie aangespoeld op strand

Zandvoort

Vrijdagmorgen zijn er op het strand van Zandvoort een hoeveelheid flesjes aangespoeld, met daarin een bijtende substantie. 'De brandweer heeft inmiddels enkele tientallen flesjes opgeruimd', meldt de politie vrijdag.

De politie roept mensen op de flesjes niet aan te raken of te openen maar direct te bellen met de politie of brandweer. Bij het aantreffen van de flesjes kan men bellen met 0900 — 8844.

Update
Naar nu is vast komen te staan gaat het om een chemische stof die gebruikt wordt bij het harden van polyester. Op het etiket van de flesjes, die vrijdagmorgen op het strand van Zandvoort werden aangetroffen, staat in het Engelse aangegeven het woord 'Hardener'.

Wanneer het in aanraking komt met de huid geeft dit een bijtend gevoel. Het advies is om, wanneer men een dergelijk flesje vindt, hiervan af te blijven en de politie of brandweer te waarschuwen.

Inmiddels is het strand tussen Noordwijk en IJmuiden afgezocht, maar zijn er niet meer flesjes aangetroffen. Het aantal gevonden flesjes bedraagt nu negen.

Bij het aantreffen van de flesjes kan men nog steeds bellen met 0900 - 8844.
Provincie:
Tag(s):