woensdag, 25. november 2009 - 15:26

Flexteam controleert drie panden

Maastricht

Het Flexteam Maastricht heeft na meldingen van (drugs)overlast een pand in Wyck en twee appartementen in Sint Maartenspoort gecontroleerd. Daarbij zijn drie mensen aangehouden door de politie. In overleg met de eigenaren van de woningen is de huur opgezegd, zijn de sloten vervangen en worden de woningen ontruimd. Verder zijn er afspraken gemaakt om eventuele overlast in de toekomst weg te nemen.

Tijdens controle van het Flexteam op 17 november bleek dat twee van de drie panden misbruikt werden als slaapplaats voor personen die niet bekend zijn als huurders van de woning. De woningen werden vermoedelijk gebruikt door drugsrunners. De politie heeft drie personen aangehouden. Een persoon is aangehouden vanwege een openstaande gevangenisstraf, een persoon verbleef illegaal in Nederland en is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en een buitenlandse persoon kon zich niet identificeren. De invallen door het Flexteam zijn gedaan naar aanleiding van diverse meldingen van buurtbewoners dat er sprake is van handel in drugs in en vanuit de woningen.

Het Flexteam is een team van diverse (juridische en andere) specialisten van de gemeente en regiopolitie Limburg Zuid. Door deze samenwerking worden ernstige vormen van overlast zoals drugshandel en illegale prostitutie meteen aangepakt.
Provincie:
Tag(s):