donderdag, 24. september 2009 - 18:19

FNV steunt Fortuna

Sittard-Geleen

Als er in Nederland één voetbalclub is die weet wat een crisis inhoudt én hoe je daarna toewerkt naar een eerlijk herstel, dan is het Fortuna Sittard. De club heeft een zwaar jaar achter de rug met grote financiële problemen en onzekerheden over haar voetballicentie. Maar de Limburgers hebben geknokt en gewerkt en het is gelukt. De club is behouden voor het betaald voetbal.

Niet alleen draait de club inmiddels weer volop mee in de Eerste Divisie, ook hebben de Limburgers werk gemaakt van een eerlijke bedrijfsvoering. Dat betekent dat Fortuna als een van de weinige BVO's (Betaald Voetbal Organisaties) een ondernemingsraad gaat instellen en zich oriënteert op het aansluiten bij een cao voor alle medewerkers die niet op de grasmat staan. Miljoenen gaan er om in het betaald voetbal in Nederland, zelfs voor profvoetballers is er een cao, maar voor de gewone medewerkers bij de clubs is er geen cao.

Omdat FNV de Limburgse voetbalclub ziet als een groot voorbeeld als het gaat om een eerlijk en sociaal herstel, deelt de vakbond zondag bij de wedstrijd tegen FC Zwolle flyers uit. Het stadion wordt verder aangekleed met spandoeken van de ‘Crisis te lijf’-campagne en geeft de vakbond toegangskaarten aan haar leden voor de wedstrijd. Daarnaast krijgt elk FNV-lid op vertoon van het lidmaatschapsbewijs een T-shirt in de actiekleuren.

Fortuna Sittard is verheugd met de actie van het FNV. Bestuurslid Wil Meijers namens de Sittardse club: “FNV is een club van en voor harde werkers. Fortuna Sittard kan zich hier uitstekend mee identificeren. Wij zijn dan ook erg blij met de actie vanuit het FNV en dragen graag ons steentje bij.”
Provincie:
Tag(s):