maandag, 31. augustus 2009 - 19:38

Fontys eert medewerkers en studenten met onderwijsprijs

Tilburg

Fontys Hogescholen reikte vandaag tijdens de opening van het studiejaar in Tilburg de Fontys Onderwijsprijs uit. Deze onderscheiding ging naar het drumstel voor doven (categorie studenten) en naar een nieuwe opleiding fiscaal recht en economie voor de Nederlandse Antillen (categorie medewerkers).

Martijn de Groot, Maarten Staal, Luuk Wolters, Edwin Kempen en Joost van der Graaf, vijf studenten van Fontys Hogeschool Engineering, ontwikkelden in opdracht van een bedrijf een drumstel dat via licht en trillingen dove mensen laat drummen. Volgens de jury is het ‘een technisch zeer vernuftig systeem. Het resultaat is een noviteit die in de wereld van de doven voor een nieuwe beleving van muziek zal zorgen. Het laat zien dat Fontysstudenten in staat zijn zeer innovatieve onderwijsprojecten in te vullen, die een duidelijke maatschappelijke relevantie hebben.’

In de categorie medewerkers ging de eerste prijs naar docent Paul Cornelissen en student Ilona Bernhardt van Fontys Hogeschool Financieel Management. Ze ontwikkelden in samenwerking met de Universiteit van de Nederlandse Antillen een opleiding fiscaal recht en economie.

De winnaars in de twee categorieën kregen ieder een bedrag van drieduizend euro. Daarnaast werd er in beide categorieën een tweede en derde prijs uitgereikt van tweeduizend en duizend euro.
Provincie:
Tag(s):