dinsdag, 10. november 2009 - 14:38

Geboeide verdachte weet te ontsnappen aan politie

Nuth

Afgelopen nacht werd door onbekenden een auto gestolen op de Grijzegrubben in Nuth. Rond 03:15 uur werd de politie door een getuige gewaarschuwd die twee auto's had zien wegrijden.

Op de kruising Houwnasweg - Hekervoetpad zagen de agenten de twee auto's rijden, waarbij de tweede door de eerste werd getrokken met een sleepkabel. Toen de agenten de bestuurders wilden laten stoppen reageerden zij allebei niet. De twee auto's reden al slingerend verder over de weg en belandden uiteindelijk beiden ter hoogte van de voormalige stortplaats in de berm, waarbij de voorste auto kantelde. De agenten wilden de twee mannen, die in de voorste auto zaten, aanhouden. Nadat zij met moeite de eerste verdachte uit het voertuig hadden gehaald, zag de tweede verdachte kans zelf uit de auto te kruipen en te ontsnappen. Eén van de agenten probeerde de man nog te achterhalen, maar raakte hem in de duisternis kwijt.

Ondertussen werd de tweede verdachte door de achtergebleven agent geboeid op de achterbank van de auto gezet. Terwijl hij even verderop met een tweede patrouille, die net gearriveerd was, overlegde, zag de geboeide verdachte zijn kans schoon en nam de benen. Toen de agenten bemerkten dat hij ontsnapt was, gingen ze hem achterna, maar de man was eveneens in de duisternis niet meer te traceren. Beide auto's worden op sporen onderzocht.
Provincie:
Tag(s):