woensdag, 30. september 2009 - 17:03

Geldloper met koffer in auto meegenomen

Breda

De politie is een onderzoek gestart naar een overval, die woensdagmiddag in Breda werd gepleegd. Hierbij trokken twee mannen een geldloper met een geldkoffer in een wegrijdende auto.

Geldloper in auto getrokken
Woensdag kreeg de politie rond 12.10 uur melding van een overval op een geldloper aan het Graaf Hendrik III plein. De geldloper was op weg om een geldautomaat aan het plein te bevoorraden, toen hij door twee gemaskerde mannen met op vuurwapens gelijkende voorwerpen, in een auto werd getrokken. Hierna reed de auto weg.

Geldloper laat koffer ploffen
In het voertuig liet de geldloper de koffer 'ploffen'. Dat wil zeggen dat het verfpatroon, dat standaard in dergelijke koffers zit, tot ontploffing wordt gebracht. Hierdoor is het geld uit de koffer niet meer bruikbaar omdat het besmeurd is met oranje verf. Ook de overvallers moeten hierdoor met verf besmeurd zijn geraakt.

Uit de auto geduwd
Nadat de plofkoffer was afgegaan werd de geldloper met de koffer uit de auto geduwd. Dit gebeurde ter hoogte van de Van Gentlaan. Hierbij raakte de man lichtgewond. Hij had een snee in zijn arm opgelopen en is door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen. Van hem zal een aangifte worden opgenomen.

Vluchtauto gevonden daders spoorloos
De daders reden met de auto door naar de Boeimeerlaan en lieten het voertuig hier achter. Hierna liepen ze de wijk in. De politie zocht met onder andere politiehonden en een helikopter naar de daders. Tot op heden heeft dit nog niet tot de aanhouding van verdachten geleid.

Sporenonderzoek
De directe omgeving van de pinautomaat is afgezet voor sporenonderzoek. Ook zal sporenonderzoek worden verricht aan de in beslag genomen vluchtauto. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en vraagt getuigen die iets verdachts hebben gezien wat met de overval te maken kan hebben, zich te melden bij de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie, 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):