donderdag, 17. december 2009 - 17:04

Geluidswal langs A30 krijgt langzamerhand vorm

Barneveld

De geluidswal langs de A30 in Barneveld krijgt langzamerhand vorm. De gemeente Barneveld verwacht, dat de geluidswal in het late voorjaar van 2010 kan worden geplaatst. Dat is later dan verwacht. De voorbereidingen hebben langer geduurd en de inklinking van de grond neemt meer tijd in beslag.

De nieuwe geluidswal langs de A30 is een belangrijke voorwaarde voor een prettige woon- en leefomgeving in de woonwijk De Burgt in Barneveld. De gemeente Barneveld heeft enkele jaren geleden voorbereidingen getroffen voor de realisering van de geluidswal. Helaas heeft de realisering langer geduurd dan gewenst. Dat had voornamelijk te maken met de afspraken, die tussen alle betrokkenen partijen, zoals Rijkswaterstaat, Domeinen en het Waterschap Vallei & Eem, moesten worden gemaakt en in contracten en vergunningen vastgelegd.

Daarnaast duurt de inklinking van de grond langer dan gedacht. De grond is nog steeds in beweging en daarom is het onverstandig om nú al de opbouw van de geluidswal op de aarden ondergrond aan te brengen. Voor een stabiele ondergrond is het belangrijk, dat de grond “tot rust” is gekomen.

De gemeente Barneveld en aannemer Vink verwachten, dat dat moment over enkele weken is aangebroken. Daarna start de bouw van de geluidswal zélf. Naar verwachting kan de geluidswal in het late voorjaar klaar zijn.
Provincie:
Tag(s):